Az oldal feltöltés alatt...

Daikin légtisztító berendezések bemutatása

Daikin légtisztító és légtisztító szűrő árlista


A Daikin Flash Streamer a H1N1 influenzavírus 100%-át lebontja

A Daikin, együttműködve Dr. Le Thi Mai Quynh-el - aki a vietnami National Institute of Hygiene, és Epidemiology (NIHE) kutatója - a világon első alkalommal mutatta ki, hogy az egyedülálló Flash Streamer technológia erőteljes oxidatív reakcióval képes 4 óra alatt lebontani és eltávolítani az új típusú H1N1sertésinfluenza vírus 100%-át, mely vírus okozta járvány jelenleg szerte a világon dúl.

A kutatási eredmények azt mutatták, hogy a Flash Streamer technológia oxidálja a fehérjéket a H1N1 influenza vírus felszínén, melynek következtében a vírus elveszti fertőző képességét.

Az új influenza vírus okozta járvány továbbra is töretlenül terjed Japánban, és a fertőzöttek száma továbbra is növekszik.

Az idén májusban a Daikin igazolta, hogy a Flash Streamer technológia képes lebontani és eltávolítani a virulens H5N1 madárinfluenza vírus 100%-át, továbbá az is bebizonyosodott, hogy képes megszüntetni a szezonális influenza törzsek, noro-vírusok, toxinok és az ételmérgezést okozó baktériumok aktivitását, valamint formaldehidek és egyéb káros anyagok mérgező hatását. A Flash Streamer technológia az egészséget veszélyeztető vírusos és egyéb fertőzések elleni védekezés egyik ígéretes lehetőségét hordozza magában.

Vizsgálati eredmények bemutatása:

1: Vizsgálati módszer
A vizsgálat citopatogén hatás (CPE) segítségével történt, mely vizsgálati módszer elterjedt a vírus epidemiológia területén. A FlashStreamer segítségével kiégetett H1N1 influenzavírust fecskendeztek MDCK sejtekre (ez egy speciális sejtkultúra, melyben az influenzavírust tenyésztik). 7 nap után a sejtkultúrán megfigyelhető volt, hogy az túlélte a vírust.

2: Vizsgálati eredmények
Sejteket fecskendeztek be H1N1 vírussal. Ha nem voltak kitéve a Flash Streamer technológiának, azokat teljesen elpusztította a vírus. Azonban ha a sejtekre olyan vírust fecskendeztek, amelyek 4 órán át ki voltak téve a Flash Streamernek, a sejtek egészségesek maradtak. Ez megerősíti, hogy a H1N1 influenzavírus 100%-a lebomlott, és eltávolításra került.


Daikin légtisztító berendezések bemutatása

Daikin légtisztító és légtisztító szűrő árlista


2009.08.13 Ururu Légtisztító – párásítás és légtisztítás egyben

A Daikin McQuay Magyarország Kft. bemutatta legújabb, párásítóval kombinált légszűrő berendezését, a Daikin Ururu Légtisztítót. A sokévnyi innováció eredményeként kifejlesztett készülék bizonyítottan csökkenti az allergiás és egyéb légúti megbetegedések kellemetlen tüneteit, valamint az influenza és más vírusos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában is eredményes. Emellett rendkívül jó szag- és füstmentesítő.

Az MC707VM típusú berendezést két nagyhírű tanúsító intézet, a TÜV és a BAF is kiváló hatásfokúnak értékelte az allergiás tünetek visszaszorítása szempontjából. A két szervezet vizsgálatai elsősorban az allergiában szenvedők környezetében lévő anyagok nagymértékű korlátozásának és eltávolításának ellenőrzésére vonatkoztak.

A TÜV Nord Testing Laboratory megvizsgálta a DAIKIN légtisztító lebegő finomszemcsék eltávolító képességét, különös figyelmet fordítva az allergén anyagokra, és igazolta a nagyhatékonyságú szűrőhatást. A Brit Allergia Alapítvány (BAF) igazolása pedig tanúsítja a berendezés házi poratka, allergén anyagok, penész, cigarettafüst, pollen és formaldehid csökkentő képességét.

A légtisztító nagy teljesítménye egy új fejlesztésű, hétrétegű szűrőrendszernek köszönhető. Ez magában foglalja a Daikin vadonatúj ″Flash Streamer″ technológiáját, amely ártalmatlan termékekké bontja le a különböző vegyi anyagokat, pl. a szagokat és formaldehideket. A fotokatalitikus reakciót a Flash Streamer is elősegíti a baktériumokat és vírusokat lebontó Titánium Apatit Fotokatalitkus Szűrő révén. Párásító funkciója különösen a téli hónapokban előnyös, amikor a fűtés okozta száraz levegő megfázáshoz, torokfájáshoz vezethet. Ilyenkor a Daikin Ururu Légtisztító 600ml/óra vízmennyiséggel képes akár egy 48 négyzetméteres helyiség levegőjének párásítására.

A készülék rendkívül csendes, akár hálószobában is használható. Hordozható, így könnyen áthelyezhető egyik helyiségből a másikba, kevés karbantartást igényel és tisztántartása is egyszerű. A kompakt divatos kivitel ideálissá teszi a lakásokban, hotelekben, irodákban és éttermekben történő alkalmazását.